Menu

Gebeten door het bloemenvirus

Ben Rombouts is een jonge, gepassioneerde en hardwerkende bloemenkunstenaar. Al vroeg ontdekte Ben zijn liefde voor bloemen en zijn talent voor bloemenkunst. Respect voor de natuur is Ben met de paplepel ingegeven. Van kindsbeen af draaide hij mee in de bloemenkwekerij van zijn ouders. Als prille twintiger besloot hij in 2006 om het familiebedrijf over te nemen en medezaakvoerder te worden van Romberama in Loenhout.

Met hart en ziel werkte Ben mee aan de succesvolle uitbouw van Romberama tot een duurzame en innovatieve amarylliskwekerij. Mede onder zijn impuls wist het bedrijf tal van prijzen weg te kapen, zoals die van meest beloftevolle sierteler van het jaar, een innovatieprijs voor stressdetectie bij planten, de gerenommeerde Agrafiek Award en de internationale sierteeltprijs Bronzen Roos. In 2017 was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Bens Bloemenkunst.

In de loop der jaren volgde Ben allerlei opleidingen om zijn creativiteit te ontwikkelen. Zo vervolmaakte hij zich bij de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) onder meer in de creatie van (bruids)boeketten en corsages, kerst- en paascreaties en rouwkransen. In wijlen Stijn Simaeys, een internationaal gerenommeerd florist, vond Ben zijn artistieke zielsverwant. Zijn persoonlijkheid en visie op de bloemsierkunst werkten bijzonder inspirerend.

Ben houdt nog steeds de vinger aan de pols om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en ontwikkelingen binnen de bloemsierkunst. Regelmatig woont hij demonstraties, voordrachten en workshops bij. Momenteel specialiseert Ben zich in de glaskunst om zijn passie voor bloemen hiermee te combineren. En daarnaast is hij permanent op zoek naar inspiratie voor originele en ambachtelijk gemaakte constructies van hout en metaal.

Ben zetelt in het bestuur van Fleurs des Dames. Op dit jaarlijkse evenement, georganiseerd onder de vleugels van de Antwerpse KUFB-afdeling, geeft een handvol professionele floristen het beste van zichzelf met allerlei indrukwekkende en originele installaties. Ook op andere bloemenevenementen zag je mogelijk al creaties van Ben, zoals Groenten en Bloemen in Hoogstraten en diverse edities van Fleuramour (in Alden Biesen, Brugge en Val Saint Lambert).

Kortom: Ben is een bezige bij die al van kindsbeen af gebeten is door het bloemenvirus. Een virus dat hem ook prikkelde om in mei 2018 de Bloemenplukweide te Aartselaar over te nemen. Een droom van een locatie op fietsafstand van hartje Antwerpen waar iedereen het hele jaar door terechtkan om voor een eerlijke prijs zijn eigen boeketje biologisch geteelde bloemen samen te stellen. Een concept dat perfect aansluit bij Bens bloemendromen…